Welkom bij Boek Met Naam

Wie wij zijn?

Boek met naam is een website van;

De Borduurshop BV

Virulyweg 29d

7602RG  almelo

Bedrijfspand borduuratelier de Borduurshop BV
 

Marieke Lubach

In 1996 na haar opleiding mode en kleding kocht Marieke haar eerste borduurmachine.
Een machine waar voornamelijke teksten mee geborduurd konden worden. Nog geen leuke logo's. Die machines werden nog niet gemaakt voor enkel stuks. Dat kwam later pas. Ze maakte zelf kleding en borduurde daar teksten op.
 
Maar als snel vond ze het leuker om babykleding, slabbetjes en tutles te maken. De tutle bestond uit een hoofdje met een paar oogjes een een doekje als lichaam. Een heel simpel popje. En toen iemand de woorden betuttelen uitspraak, was de tuttel geboren. En in het Engels, "tutle", kon zelfs internationaal. Dit werd een absoluute bestseller op markten beurzen en braderiën en... de allereerste website voor enkel stuks, gepersonaliseerde kraamkado's "BabyKado.com"
 
De tutle werd zo'n succes dat zowel de tutle als de naam door producenten werden overgenomen. En tegenwoordig zijn ze in alle soorten en maten te verkrijgen. Net als nog een aantal producten welke door Marieke zijn bedacht en ontworpen, (en ook de persoonlijke kinderboekjes) werden ze door de jaren heen overgenomen door producenten die er ook wel brood in zagen. En de naam BabyKado is zelfs een gebruikswoord geworden. Het wordt wordt tegenwoordig zelfs gebruikt i.p.v. het eigenlijke oorspronkelijke woord, kraamkado.
 
Daar zijn wij trots op en we vinden dat wel heel erg leuk. Een beter compliment voor ons werk kunnen we niet krijgen.
 
Uit het borduren en personaliseren van kraamcadeaus ontstond De borduurshop BV. promotioneel borduren.
Er kwam een gordijnen naaiatelier, een gordijnen winkel en tegenwoordig is het bedrijf producent van producten die door verschillende bekende merken en bedrijven worden verkocht. De kans is groot dat u al borduurwerk van ons heeft gezien zonder te weten dat het bij ons is geproduceerd. 
 

BOEK MET NAAM

BabyKado werd omstreeks 1998 distributeur van gepersonaliseerde boekjes. Een Amerikaan had dit product meegenomen naar Nederland en verkocht ze aan distributeurs. Wij werden daar één van.
 
Omstreeks 2007 besloot de Amerikaan terug te verhuizen naar Amerika en hij verkocht zijn bedrijf. Marieke en Ronald Lubach besloten het te kopen.
Sinds die tijd waren zij de leverancier aan verschillende distributeurs in Nederland. De boeken werden verkocht via websites, op markten en Braderieën, via via, in magazines en verschillende winkels.
 
Maar gepersonaliseerde boekjes werden steeds minder uniek. Er kwamen concurenten die ook een graantje mee wilde pikken van dit geweldige cadeau. Net als in het verleden met BabyKado, raakten wij onze unieke positie kwijt. Alhoewel wij niet wilden concureren met onze eigen distributeurs, konden wij ook niet stil achterover gaan zitten. Er moest iets gebeuren. En dus, in November 2018, besloten Marieke en Ronald te gaan stoppen met levering aan distributeurs. 
 
Daardoor konden ze o.a. aandacht besteden aan de eigen website. Er was in al die jaren nogal wat gebeurd op het digitale vlak en Boekmetnaam.nl was niet meegegroeid door de drukte met de rest van de onderneming en omdat de boeken voornamelijk aan distributerus werden geleverd waar Boek met naam niet mee wilde concureren.
Maar nu kunnen wij die concurentie weer aangaan. En net als in het verleden met de tutles, babykado.com en nog veel meer, zullen wij ook nu weer de kar gaan trekken en de meest originele en unieke cadeaus gaan leveren. De concurentie zal vanzelf weer gaan volgen toch?
 
Voorlopig concureren wij enkel nog met de prijs. Wij kunnen omdat wij zelf produceren, dit al zoveel jaren doen en geen dure reclame maken (zoals adwords advertenties), omdat wij van mening zijn dat onze klanten onze beste reclame zijn, nog steeds de goedkoopste zijn. Bij de collega's betaald u voor soortgelijke boeken € 16,95 of meer en meestal exclusief verzendkosten. Wij blijven, zelfs als in 2019 de btw op boeken naar 9% gaat, onder de € 15,00 leveren.
 

De toekomst van Boek met naam

Er staan grote veranderingen aan te komen. De wereld is nogal veranderd in de afgelopen 15 jaar. Tegenwoordig kan een kindje twee moeders of twee vaders hebben, meisjes voetballen tegenwoordig ook, Sint en Piet kan ook Sint en roetveegpiet zijn enz. Onze boekjes moeten met hun tijd mee en daar gaan wij in 2019 aan werken. 
 
Ook zullen er meer titels gaan komen. En boekjes voor meerlingen. Wij hebben vaak de vraag gekregen of broertje of zusje ook in het boekje genoemd zou kunnen worden en dat is op het moment van schrijven (november 2018) allemaal nog niet mogelijk. Maar wij hebben geluisterd en beloven dat dit allemaal gaat komen.
 
Ook komen er nieuwe titels bij en gaan wij moderne technieken betrekken bij de boekjes. Daarover kunnen wij nog niet alles zeggen, maar het wordt heel erg leuk!
Wij hopen dat u geniet van onze boekjes en dat u er in de toekomst ook bij zult zijn.
 
Groetjes,
 
Marieke & Ronald Lubach

boekmetnaam.com
boekmetnaam.eu
boekmetnaam.net
boekmetnaam.org